ОТБЕЛЯЗВАМЕ 110 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕ НА КЪРДЖАЛИ

По случай 110-тата годишнина от Освобождението на Кърджали, която честваме на днешния 21 октомври, областният управител Даниел Делчев и заместник-областният управител Бисер Николов поднесоха цветя пред Паметника на ген. Васил Делов, откъдето започнаха празничните чествания.

Делчев отправи поздрав от трибуната на тържествената сесия на Общинския съвет. „Само безкористните и отдадени личности, поставящи обществения интерес над своя, ще останат в историята на Кърджали“ – каза той в речта си.

В традиционното тържествено шествие участваха всички основни и средни училища от общината, предвождани от гвардейците на Езиковата гимназия и Мажоретния състав на СУ „Отец Паисий“. Блоковете тръгнаха от Дома на културата по булевард „България“ към Градската градина, за да заемат местата си пред Паметника на Освободителите.

Делчев и Николов, както и служителите на Областна администрация Кърджали,  се включиха в тържествения ритуал пред Паметника на Освободителите в Градската градина, където бяха положени венци в памет на загиналите за свободата на Кърджали и Източните Родопи. На церемонията се стекоха политици, представители на държавни институции, училища, читалища, синдикати, неправителствени и синдикални организации, религиозни лица и стотици граждани. Празничната музикална програма продължи с изпълнения на колективите от Общински център за култура и младежки дейности и Народно читалище „Родопски фар“.