ВРЪЧВАНЕ НА ОТЛИЧИЯ ОТ ОБАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

На 20 май 2022 г. на тържествена церемония в читалище „Обединение“ областният управител Даниел Делчев и заместник-областният управител Юлия Чортленева отличиха изявени ученици, учители и творци по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянскта книжовност.                                                    

Грамоти и предметни награди за висок професионализъм – получиха 29 педагози и 6–ма представители на литературата, изкуството и медиите. Отличени бяха и 45 ученици от 1 до 12 клас, постигнали високи резултати през годината и представили достойно област Кърджали в престижни състезания и конкурси. На сцената се изявиха талантливи певци и танцьори от кърджалийски училища.

Kетърингът за коктейла бе осигурен от учениците от ПГ по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров.”

 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност  е един от най-светлите и почитани празници не само от хората, които професионално имат отношение към образованието и културата, а от всички нас, защото е израз на нашата идентичност, на творческия ни заряд, на силата, на духовността, крепила ни в трудни времена. 

 Всяка година на този красив празник в разгара на пролетта отбелязваме святото дело на равноапостолите Св. Св. Кирил и Методий, сътворили азбуката и дали правото на българите и всички славяни да се гордеят. Нека ценим високо културата, просветата, науката и да опазим славянската писменост с извисен дух и непрекъснат стремеж към знания.“