ВСЯКО НОВО Е ДОБРЕ ЗАБРАВЕНО СТАРО

Заместник областният управител Юлия Чортленева гостува в СУ „Йордан Йовков“, гр. Кърджали по повод  обмен на добри практики по Национална програма „Иновации в действие“  Екологично предприемачество.

            Участници в срещата бяха  представители на софийските училища 108 СУ „Никола Беловеждов“,  192 СУ „Христо Ботев“ и 42 ОУ „Хаджи Димитър“  – партньори на училището по НП „Иновации в действие“. Гости на срещата бяха представители на РУО – Кърджали и издателство „Клет България“.

Учениците от начален етап, работещи по програмите „Джуниър Ачийвмънт“ България представиха ръчно изработени изделия от отпадъчни материали в „Екологична работилница“.

            Открития урок за екологично и здравно образование – „Всяко ново е добре забравено старо“ за направата на хляб с квас предизвика голям интерес.

Учениците от профил „Предприемачески“ представиха своите иновативни и екологосъобразни  задания, демонстрирайки интегрирането на STEM технологиите в обучението по предприемачество.

            В интервю за училищната телевизия на 108 СУ „Никола Беловеждов“, Юлия Чортленева сподели, че е силно впечатлена от работата в екип и резултатите, които постигат учениците и преподавателите на СУ „Йордан Йовков“, Кърджали.