„ГЕРГИНА“: ПРОГРАМА ЗА ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ ЗА МОМИЧЕТА ОТ МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА

Прес релийз

кратка версия

Започна набирането на участнички за третото издание на програма за личностно развитие за момичета от малките населени места „Гергина“, която включва онлайн трейнинг, възможности за менторство и летен лагер за трансформация. Програмата се организира от Фондация “Солидарност в действие”, младежка организация със седалище в с. Друган, общ. Радомир.

Да живееш в малък град или село не означава непременно да мечтаеш на дребно. Търсим момичета на възраст 15-25 год., които знаят, че светът е голям и пълен с възможности, и искат да изградят живот извън представите си за възможното. Условие за участие е момичетата да живеят в село или град с население до 40 000 души и да са завършили основно образование.

Програмата предлага възможности, специално разработени, за да развият уменията и увереността на момичетата да преобразяват себе си и своя живот. Кандидатства се чрез попълване на кратък онлайн формуляр, като основният критерий за допускане в програмата е изразената мотивация и желание за работа върху себе си. Необходимо е желаещите да участват да имат възможността да се включат активно във всички фази на програмата.

Набирането на участнички ще продължи до запълване на 20-те налични места или най-късно до 15.12.2021г. Информация за програмата и линк за кандидатстване са налични в страницата на програмата.

“Гергина” е създадена от Елица Панкова (коуч за личностно развитие) и Маги Назер (социолог и социален предприемач). Двете работят заедно по многобройни образователни проекти и решават да създадат програмата, след като забелязват специфичните предизвикателства, с които се сблъскват момичетата от малките населени места в България и необходимостта тяхното развитие да бъде подкрепено с ключови умения и компетенции, за да могат да се реализират в глобалното общество.

С името си програмата отдава почит на Гергина Тончева – една възхитителна жена с изключителен принос за българското образование и култура, чийто земен път започва в малкото плевенско селце Садовец.

Страница на програмата: https://solidarityworks.eu/gergina-program/

Формуляр за кандидатстване: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd26t9TjezgYfD31zXnho-tmh0pTV0HOzuJYnI1jQranXsZjQ/viewform

Фондация “Солидарност е действие” във Фейсбук: https://www.facebook.com/solidarityworks

За контакт: Маги Назер, hello@solidarityworks.eu, 0889925804