Двудневното посещение на президента Румен Радев в Кърджали започна със среща с областния управител Даниел Делчев

Двудневното посещение на президента Румен Радев в Кърджалийско започна на 29 септември 2021 година в областна администрация. Държавният глава и неговите съветници бяха посрещнати от областния управител Даниел Делчев и заместниците му Бисер Николов и Павел Гатев.

На срещата Делчев запозна госта с икономическата картина в региона и състоянието на структуроопределящите компании. Той изложи проблемите, които от години остават нерешени, а влияят на живота на хората. Сред тях са липсата на околовръстен път на Кърджали и намалелите инвестиции в областта.

Президентът Радев се поинтересува дали има напрежение и тревога сред жителите, свързани с политическата ситуация, предизвикват ли честите избори разделение сред хората.

Държавният глава получи от своя домакин картина, изобразяваща уникалната стена на язовир „Кърджали“.

След разговора президентът Румен Радев и областният управител Даниел Делчев поднесоха цветя на паметника на Васил Левски. Домакини и гости се отправиха пеша към Регионалния исторически музей, като по пътя бяха спирани от жители на града, които поздравяваха президента с „Добре дошъл!“ и се снимаха с него.