Президентът Румен Радев се срещна с жители на Кърджали в двора на музея

В първия ден от своето посещение в Кърджали президентът на Република България Румен Радев посети Регионалния исторически музей. В двора го очакваха десетки жители на град, дошли да го поздравят.

В нашия край живеят трудолюбиви хора от различни етноси и религии, но всички гледат в една посока. Всички искат държавата ни да не е на опашката в Европейския съюз, искат децата ни да не напускат страната, искат възрастните ни родители да имат достойни старини. Но вие самият сте от нашия край и добре познавате духа на хората, заяви в приветствието си областният управител Даниел Делчев.

Държавният глава заяви, че винаги с удоволствие се връща в Кърджали, един уникален град, съчетаващ по невероятен начин красотата на Родопите и Арда с хилядолетната история, грижливо пазена в този прекрасен музей. Той си спомни своето предишно посещение в града преди две години, когато бе гост на СУ „П.Р.Славейков“. Затова с още по-голяма радост награди с грамоти състезателите от волейболния отбор на училището и техния треньор Павел Митев, извоювали първа титла за България на Световните ученически игри в Белград преди дни.

След това президентът разгледа музея съпроводен от директора Даниела Коджаманова.