БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗА В ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ

Традиционният благотворителен базар от кампанията „Да подарим надежда за Коледа“ под патронажа на областния управител Никола Чанев се проведе днес от 16 часа във фоайето на театъра. 10 градски училища се включиха в базара с изработени от тях сувенири, кулинарни изделия, картички, сурвакници, изделия от естествени материали и др. които бяха продадени с благотворителна цел. Областният управител Никола Чанев благодари на всички ученици и техните ръководители за съпричастието.  Тази година инициативата набира средства за лечение и рехабилитация на 7-годишния Алпарслан Юсуф, със спастична церебрална парализа, и Ивайло Асенов, на 14 г, който е в напреднал стадий на зрително увреждане. В подкрепа на каузата е и Коледният концерт на Езиковата гимназия „Христо Ботев“, който е с начален час 18,30 часа. 18-то издание на кампанията „Да подарим надежда за Коледа“ се организира в партньорство с община Кърджали, Регионалното управление на образованието и Областния съвет на БЧК и ще продължи до средата на м. януари 2024 г.

Никола Чанев призова учебните заведения на територията на областта, бизнеса, институциите, неправителствения сектор и всички жители на областта да направят дарения в полза на децата с увреждания и техните семейства, като внесат пари в  специалната разплащателна сметка на името на ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – КЪРДЖАЛИ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК    

                .  IBAN: BG53UNCR70001525092965

      . BIC: UNCRBGSF

Освен по банков път дарения се приемат и в офиса на БЧК на  ул.“ Отец Паисий“ № 8, бл.1 – в касичка или с дарителски лист.