ЗА ШЕСТИ МАНДАТ СЕБИХАН МЕХМЕД ПОЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА КРУМОВГРАД

Себихан Мехмед пое за шести мандат управлението на община Крумовград. Тя положи клетва заедно с новоизбраните 29 общински съветници и 65 кметове на населени места. Встъпителното заседание на разпоредителния орган бе открито от областния управител Никола Чанев и ръководено от Хасан Хасан, най-възрастният сред общинските съветници.

„Община Крумовград е пример за инвестиционен подем и устойчивост в местното самоуправление. Тук са създадени условия за привличане на повече европейски средства, за балансирано развитие на градската среда, развитие на малкия и средния бизнес, разширяване на публичните услуги, ускоряване работата по проекти и благоустрояване на малките населени места. Местната власт носи отговорност за разходване на публичните ресурси, които биха могли да гарантират здравето и сигурността на населението и да му предоставят по-високо качество на живот. В това отношение Себихан Мехмед и екипа й могат да се нарекат „добри стопани“, подчерта в приветствието си Чанев.

Г-жа Себихан Мехмед благодари за гласуваното доверие и заяви, че тя като кмет на община и кметовете на кметства трябва да работят на принципа „всички за всички“ за благоденствието и просперитета на община Крумовград. „Пожелавам Ви да има надежда, която да съпътства дните Ви и очакване, което да бъде възнаградено. Да загърбим противопоставянето и да работим за бъдещето на нашите деца“, призова тя.

Очакванията й за спешно взаимодействие с държавната власт са в две посоки: прочистване на коритото на река „Крумовица“ и проучване на възможностите за изграждане на сондажни кладенци, които да осигурят резервно алтернативно водоподаване на Крумовград и околните села.

За председател на Общинския съвет бе предложен и избран досегашният титуляр на поста Метин Байрамали.