ПОДКРЕПА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ 2023

Във връзка с Европейския ден на спорта в училище, чрез кампанията БГ АКТИВЕН за девета поредна година той ще бъде отбелязан в последния петък на месец септември. На 29.09.2023 година в учебни заведения в България и  Европа, деца и подрастващи ще имат възможност да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и много силни.

От първото издание през 2015-та до 2022-та, участие са взели над 700 000 ученици. През 2022-ра, кампанията отбеляза рекордни резултати, като в нея се включиха повече от 700 учебни заведения в цялата страна. Въвлечени бяха повече от 328 населени места с участието на над 138 000 ученици и близо 21 000 преподаватели и родители.

Ден на спорта в училище носи и допълнително послание – възпитаване на отговорно поведение у подрастващите към околната среда. Чрез езика на спорта, децата лесно научават принципите за устойчив начин на живот и развиват важни навици и за напред.

Събитията от кампанията са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

Прилагаме необходимата информация, която следва да получат учебните заведения, за да могат да се регистрират и да проведат своя спортен празник.

За повече информация за настоящите проекти може да намерите на: https://bgbeactive.org