ЧАНЕВ: МОМЧИЛГРАД СЕ ПРЕВЪРНА В ОБРАЗЕЦ ЗА СЪВРЕМЕННО БЛАГОУСТРОЯВАНЕ

Илкнур Кязим положи клетва и встъпи във втория си мандат като кмет на община Момчилград на тържествена сесия, свикана от областния управител Никола Чанев. Той поздрави всички новоизбрани общински съветници, кмета на общината и кметовете на 38-те кметства с отговорната мисия, поверена им от гласоподавателите и им пожела да работят в режим на диалог, да развиват потенциала на Момчилград и да надграждат постигнатото досега. Удостоверенията им връчи председателят на ОИК Павел Гатев. Заседанието бе ръководено от най-възрастният общински съветник Емил Топалов от групата на ИТН.  Сред официалните гости бившите народни представители Мукадес Налбант и Ердинч Хайрула, както и бившите кметове Акиф Акиф и  Бирол Кьосеюмер.

„През последните 4 години местната власт направи така, че градът да се превърне в образец за съвременно благоустрояване. Общинската администрация показа завидно усърдие в модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места, надявам се възходящото темпо на работа да продължи и занапред“, изтъкна Чанев.

Илкнур Кязим подчерта, че всяко населено място в общината заслужава еднакви грижи от страна на местната власт и на държавата, за да живеят неговите жители като пълноправни европейци.

С пълно единодушие за председател на Общинския съвет бе преизбран Ерсин Юмер, който бе и единственият кандидат за поста.