ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ-ПРОВЕРКА 21 ОКТОМВРИ- ДЕНЯ НА КЪРДЖАЛИ

По случай  честването Деня на Кърджали 21 октомври и 110 години от Освобождението на града ни се проведе Тържествена заря – проверка. Събитието се състоя на паметника на Васил Левски по инициатива на кмета на Община Кърджали – д-р инж. Хасан Азис.

Сред официалните гости на събитието бяха президента на Република България и върховен командващ на въоръжените сили – Румен Радев, областният управител на област Кърджали – Даниел Делчев, министърът на отбраната – Димитър Стоянов и народните представители – Байрам Байрам и Павлин Кръстев.

Участие взеха представителните роти на Въоръжените сили на Република България, Националната гвардейска част, духовият  оркестър от Националната гвардейска част и Първи средношколски гвардейски отряд от Кърджали. Проверката се командваше от подполковник Владимир Димитров, командир на Втори гвардейски смесен батальон, която бе приета от президента на Република България и върховен командващ на въоръжените сили – Румен Радев.

Държавният глава на Република България изнесе слово към кърджалийци, като ги поздрави по случай празника на града.

Бяха поднесени венци пред паметника на Васил Левски от името на президента на Република България Румен Радев, министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на община Кърджали, областния управител на Кърджали, Общински съвет Кърджали и народни представители от 9-ти многомандатен изборен район – Кърджали.

С едноминутно мълчание на колене, всички присъстващи почетоха загиналите в борбата за свободата и независимостта на Република България.

Тържествената заря-проверка по традиция завърши с картечен огън и илюминации.