КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ „С ПЛАМЪКА НА БУДИТЕЛИТЕ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ“

На 28.10.2022 г. в Театрално-музикален център „Димитър Димов“ град Кърджали,  се състоя благотворителен базар и концерт-спектакъл „С ПЛАМЪКА НА БУДИТЕЛИТЕ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ“, под патронажа на областния управител на област Кърджали – Даниел Делчев. Целта бе да се съберат средства за лечение на 13-годишната Габриела Хаджиева, която е диагностицирана със Сарком на Юинг и се нуждае от животоспасяваща операция в чужбина.

На благотворителен базар, част от  инициативата “Бъдеще за Габи“, организиран от Областна администрация Кърджали и с подкрепата на Регионалното управление на образованието откликнаха ученици, учители, родители и граждани. Щандовете бяха с ръчно изработени сувенири и кулинарни изкушения, подредени във фоайето на театъра. С щандове се включиха и областната администрация, както и дванадесет учебни заведения от Кърджали: ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“; ПГИ „ Алеко Константинов“; ЕГ „Христо Ботев“; ПГОД „Евридика“; ПГ по селско и горско стопанство; ПГ по строителство „Христо Смирненски“; СУ „Владимир Димитров – Майстора“; СУ „Йордан Йовков“; СУ „Отец Паисий“; ОУ „Васил Левски“; ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“; СУ „Петко Рачов Славейков“ и ОДК –  гр. Кърджали.

От името на областния управител – Даниел Делчев, благотворителният концерт бе открит от заместник-областния управител Бисер Николов, който прочете слово и благодари на организаторите на концерта и на всички присъстващи за съпричастността към каузата. Поздравителен адрес от Регионалното управление на образованието  поднесе началник отдел “Организационно-методическа дейност и контрол”- Ангелина Костова.

Сред официалните гости бяха представители на институции, фирми и неправителствени организации. Присъстваха също  ученици, родители, учители и жители на Кърджали, всички обединени от каузата „Бъдеще за Габи“.

Концерт-спектакълът „С ПЛАМЪКА НА БУДИТЕЛИТЕ КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ“  премина в две части – исторически-художествена и фолклорна. На сцената пяха и танцуваха групи от СУ „Петко Рачов Славейков“, ЕГ „Христо Ботев“, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, гайдарският състав и танцовите ансамбли към Общински център за култура и младежки дейности. Като гост-изпълнители в концерта се включиха Смиляна Захариева, призната за най-мощния глас на планетата и солистът на Оркестър ПАМ Тинчо Севдалинов, които се отказаха от своя хонорар в подкрепа на каузата.

От благотворителният базар и концерта бе събрана сумата от над 35 000 лева, която бе обявена от организатора Христо Момчев. Той връчи благодарствени адреси  от името на областния управител на всички, взели участие в спектакъла.

Думи на благодарност и признателност със сълзи изказа близка от семейството на 13-годишната Габи.