„ТЕКЛАС – БЪЛГАРИЯ“ ОТКРИ ПРОИЗВОДСТВЕН ЗАВОД И РОБОТИЗИРАН СКЛАД ВЪВ ВРАЦА

С официална церемония „Теклас – България“ откри Производствен завод и Роботизиран склад във Враца. Лентата прерязаха кметът Калин Каменов и генералният директор на компанията Неби Анъл.

„Благодарение на съвместните ни усилия с Министерство на икономиката, Българска агенция за инвестиции и „Теклас – България“, тази инвестиция се случи изключително бързо“, заяви кметът Калин Каменов. „Благодаря за това, че сте коректен партньор и днес тук работят служители от четири общини. Вярвам в капацитета на региона и се надявам все повече хора от Северозападна България и област Враца да намерят добре платени и качествени работни места и да създават своите семейства във Враца“, заяви кметът Калин Каменов.

Слово поднесе и президентът на Република България, който бе официален гост на събитието. „Всяка една инвестиция от такъв мащаб и особено с такава специфика на производство е крачка напред за българската икономика“, заяви президентът Радев. „Не случайно, тази инвестиция стана във Враца и аз мисля, че това е нормално продължение на амбициите на дългогодишните усилия във Враца за усъвършенстване на образованието и за инвестиции във високи технологии“, добави президентът и приветства положените усилия и постигнатия резултат.

Генералният директор на „Теклас – България“ Неби Анъл представи дейността на компанията и нейните партньори в автомобилостроенето. „Към момента изнасяме 100% от нашата продукция в целия свят, като износът ни за всяка година е на стойност около 500 млн. лв. Инвестициите ни в България са на стойност около 190 млн. лв., като една от най-важните е научно-изследователския център. Това за нас не е един голям актив, а една инвестиция за цяла България “, обяви Неби Анъл.

На официалното откриване присъстваха Александър Пулев – служебен министър на иновациите и растежа и областните управители на Враца и Кърджали Георги Митов и Даниел Делчев.

По време на събитието бе представено изложение на изделията, които компанията произвежда във Враца, а в обиколка на завода бяха разгледани автоматизираните линии и новоизграденият роботизиран склад.